maanantai 2. helmikuuta 2009

Pitkästä aikaa oikeesti terveenä !

Jipii, mä oon terve. Ihan kunnolla parantunut kaikista taudeista jotka on tarttunut ja jyllännyt meidän huushollissa jo 2viikkoa. Huomenna meen töihin pitkästä aikaa, oon ollu 1,5vkoa pois. Kun oon ollu huonossa kunnossa, en oo jaksanut koirien kanssa paljon ylimäärästä touhuilla. Jens on lenkkeilyttänyt koiria, Remun kans tehnyt juoksulenkkejä ja vetolenkkejä, ja koirat on paininu naapurissa. Koulutus on kokonaan jäänyt eikä muutenkaan oo saanut tarpeeksi aivojumppaa..
Eilen sit oltiin ensin pihalla treenamassa vuorotellen. Ensin Remun kanssa paikallaoloa ja seuraamista. Molemmat menee ihan ok. Remu makaa nykyään lumessakin, ennen sitä ei saanut märälle tai lumiselle maate. Seuraaminen ok-on kehittynyt siinä kyllä ihan ok. Jens kuvasikin sitä että olisitte saaneet arvostella mutta mä poistin ne kun en ollut itteeni tyytyväinen. =/ Ens kerralla sit. Sit naapurit tulikin jo ulos niin jätettiin treenaaminen ja painuttiin peuhaamaan. Lapset leikki ja laski pulkalla, koirat paini ja riehui yli puolitoista tuntia täyttä päätä. Iltapäivällä pakattiin nakkeja taskuun ja lähdettiin kera koirien, lasten ja pulkan kohti pururataa. Käveltiin kotoa sinne ensin n. 1km ja siellä koirat juoksi vapaana yli 5km. Lapset käveli hienosti myös koko matkan, paitsi alamäet mentiin täysillä pulkalla... Sieltä sit tultiin reippaasti kotiin samaa reittiä kun mennessäkin. Meni yhteensä yli 2h tuolla metsässä kun koirat juoksi ja leikki niin innoissaan ettei pidetty hoppua pois.
Remulle pidin totaalipaaston viikonloppuna. Perjantaina poju vaan maisteli vähän ruokaansa vaikka oli Neuta, joten ajattelin että saa olla syömättä. Perjantai iltana en antanut ruokaa enkä koko lauantai päivänä mitään. Eilen aamulla annoin pelkkiä napuja vajaan yhden mitallisen, eli puolet vähemmän kun yleensä. Söi sen hyvällä ruokahalulla, melkein hotkimalla jota ei koskaan tee. Eilen illalla sit annoin vielä ruuan ja senkin söi hienosti. Vautsivau!! Tänään aamulla Remu söi innokkaasti jo koko normaalin annoksensa. Ehkä jätkä vihdoin tajus että sillon syödään kun ruokaa on tarjolla tai jäädään ilman. No 10 jälkeen laittauduttin taas valmiiksi lasten kanssa ja otettiin koirat autoon ja lähdettiin tälläkertaa ajaen pururadalle. Kierreltiin siellä vähän pidempi lenkki kun eilen, mutta suurinpiirtein sama aika meni kun me ihmisetkin liikuttiin koko ajan. Koirat juoksi onnellisina pulkan perässä ja metsässä. Muutama kuva loppuun.


HERE I COME...

Remulla vauhti päällä


Veljekset vauhdissa

1 kommentti:

Jenna kirjoitti...

Kivoja kuvia komeista pojista :)
Vinkkiä liikkeestä maahanmeno- opetteluun kyselit. Tapojahan on monta eri tyyliä opettaa, mutta itse aloitin harjoittelun muistaakseni niin, että kävelytin koiraa vierellä (alussa ei vielä tarvii seurata), käsky maahan ja samalla itse menee nopeesti kyykkyyn ja makupalalla houkuttelee koiran maahan. Kannattaa olla tarkkana, että kyynärät on varmasti maassa kiinni ja peppu alhaalla, kun saa palkan. Alussa heti vapautus, kun koira mennyt kokonaan maahan ja vähitellen pidentää maassa olo aikaa ja ottaa itse askeleita eteenpäin, yms. Jos Capo ei mene muuten maahan, kuin että seisot edessä harjoitelkaa ensin sivulla perusasennossa maahan menoa, josta pikkuhiljaa lähtee sitten liikkeelle. Hyvä treenivinkki nopeisiin maahanmenoihin on, että käskee koiran maahan ja heittää makupalan palkaksi kauemmas koirasta. Taas käsky maahan ja makupala lentää eri suuntaan.